Redactie: Andrisa B. hoeft verjaardag niet achter de tralies te vieren

drugs verzenden doos pakket FamilieNieuws Suriname

Als kantonrechter Rewita Chatterpal dinsdag Andrisa B. niet in vrijheid had gesteld, zou ze aan het einde van de week haar 32ste jaardag in de cel ‘vieren’. Terwijl ze voor de rechter stond, bedwong ze haar emoties, maar eenmaal buiten ging ze ‘los’. Ze was dolgelukkig met het besluit van de rechter.
Andrisa B. zou op 6 februari hebben geprobeerd om ruim vijftienhonderd gram cocaïne uit te voeren, in een doos die ter verzending was aangeboden bij een pakkettendienst. Ze beweert niets van de zending af te weten. Bovendien heeft de politie haar de doos niet getoond. De vrouw vertelde dat ze haar identiteitskaart had verloren en dus niet de dader kan zijn. Bovendien is ze op de dag dat de doos zou zijn gepost, niet uit huis gegaan. De rechter vindt het vreemd dat de vrouw in de afgelopen drie jaar drie identiteitsbewijzen heeft laten maken, maar ze gaat ervan uit dat ze uit onhandigheid het document steeds kwijtraakt. Het verbaast de rechter ook dat de persoon die de doos heeft gepost alle namen van de verdachte voluit wist te noteren op de vrachtbrief.

Een werknemer van het postbedrijf heeft bij de politie verklaard dat hij Andrisa B. herkent als de persoon die de doos aan hem had afgegeven. De politie heeft deze getuige niet geconfronteerd met de verdachte. De rechter wil hem op de zitting van 1 november wel op de zitting horen.
Bron: DWT**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis