Overleden – Oud voetballer Frits Purperhart

It is well with my soul

Verdrietig zijn wij, maar prijs God, hij is op een goede plaats!

Purperhart Frits

Geboren Paramaribo 25-12-1944
Overleden Nederland 29-9-2016

Begraafplaats/crematorium
Mortuaruim Schiphol
1118 CE Schiphol

Afscheid: Mortuarium Schiphol
Woensdag 5 oktober 2016
Tijd: 11.00 – 11.45 uur
Havenmeesterweg 307
1118CE Schiphol

Uitvaart is in Suriname.
Datum, plaats en tijd worden nader bekendgemaakt

Namens de nabestaanden: H. Purperhart


De voetbalwereld is opnieuw in rouw gedompeld. Donderdag is in Nederland namelijk oud-international Frits Lambertus Purperhart overleden. Hij werd 71 jaar.

Purperhart trad in de voetsporen van zijn vader Henk en werd voetballer. Hij begon op het Mr. Bronsplein en speelde bij Ajax met onder andere. Stanley en Runaldo Krenten en Bill Waterval. Ook bij Naks, waar zijn vader Henk trainer was, heeft hij gespeeld.

Later belandde hij bij Leo Victor op aandringen van trainer Belgrave en werd voetbalkampioen van Suriname met de ‘Leeuwen’.

Purperhart heeft ook voor de nationale selectie van Suriname gespeeld en was zelfs aanvoerder. Hij maakte naam als spelverdeler op het middenveld en kenmerkend was zijn keihard schot. Vele jaren later werd hij bondscoach en was hij ook trainer van Leo Victor.

Purperhart, die later een bekend gezicht werd bij Flamingo ’82, werkte voor het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) en schopte het tot onderdirecteur. Ook was hij bestuurslid van het Surinaams Olympisch Comité.

(Foto Facebook)

Bron: DWT**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis