Anoniem: Hoe vertel ik mijn ouders dat ik lesbisch ben?

Mijn naam is Aruna, ik wil mijn verhaal ook met jullie delen en ik hoop snel een oplossing te vinden. Ik ben 21 en heb maar 1 serieuze relatie met een jongen gehad waarbij het niet goed ging. Ik ben daarom ook gestopt. Ik ben nooit echt verliefd geweest op hem, ik was ook echt jong. 3 jaar geleden heb ik een meisje leren kennen. Anita. Anita is 23 jaar en ze valt alleen maar op meisjes. Het klikte meteen tussen ons. En we hadden heel leuk en onderhielden heel veel contact met elkaar op Social Media.

Inmiddels ben ik al 2 jaar samen met Anita. Er is wel een probleem. Ik ben een Hindustaan en het is niet echt normaal volgens de denkwijze van Hindustanen als 2 meisjes verliefd zijn. Ik heb daarom mijn ouders nog niks hier omtrent verteld. Ze hebben wel een gevoel dat ik van meisjes hou. En ze horen mensen buiten ook roddelen over mij. Dat ik een vriendin heb enzo. Nu pesten ze me en vinden ze het niet normaal en willen graag dat ik met een jongen ga trouwen.

Ik heb het lef nog niet gehad om het duidelijk aan ze te vertellen dat ik lesbisch ben en serieus een relatie heb met Anita. Ze moeten het wel weten. Maar ik weet ook wat voor ellende me te wachten staat. Maar ik moet het ze nu vertellen want ik ben van plan om binnenkort samen te gaan wonen met Anita. Maar hoe ik dit alles aan mijn ouders moet vertellen weet ik echt niet. Ik ben radeloos.
Ik wil graag advies van jullie.
**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit verhaal. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs