Redactie: Gezochte Guyanese drugsbaas en zijn vrouw opgepakt in Latour

Update:
De  Guyanese drugsbaron Barry Dataram en zijn vrouw Anjani Boodnarine zijn vrijdagmiddag in Latour aangehouden door het Arrestatie Team. In april 2015 is er 129 kilogram aan drugs in de woning van Dataram in Guyana gevonden. De Guyanese justitie vermoedde dat Dataram en zijn vrouw via backtrack route onder een andere naam en met vervalste reisdocumenten waren afgereisd naar Suriname.

In september werd Dataram in Guyana tot vijf jaar cel veroordeeld wegens drugshandel. De Verenigde Staten hebben Guyana onlangs verzocht om de uitlevering van de drugsbaron, omdat hij in dat land eveneens wordt verdacht van drugshandel.


De Guyanese drugsbaas Barry Dataram kreeg dinsdag vijf jaar celstraf opgelegd voor drugshandel. Hij werd bij verstek veroordeeld voor het bezit van 126 kilo cocaïne. De autoriteiten hebben sterke aanwijzingen dat hij in Suriname is ondergedoken.

Drie andere verdachten, onder wie de vrouw van Dataram, werden vrijgesproken wegens onvoldoende bewijs. Het vermoeden bestaat dat zij, net als haar man, gebruikmaakt van valse documenten en dat ze beide zijn ondergedoken in Suriname. De Guyanese media tekenen aan, dat de in Guyana geboren crimineel nu de Amerikaanse nationaliteit zou hebben. De Verenigde Staten wilden hem uitgeleverd hebben, nadat hij daar was ontvlucht, ook wegens delicten die met drugs te maken hebben. Guyana leverde hem echter niet uit.

De krant berichtte eerder dat de politie van Nickerie niet op de hoogte is van de vermoedens van de Guyanezen, maar zelf op zoek zou gaan naar informatie om te kunnen inspelen op het vermoeden dat Dataram in Suriname is ondergedoken.

Bron: DWT
**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis