Redactie: Baby geboren die eruit ziet als een 80-jarige

Een baby met een zeldzame verouderingsziekte is deze week ter wereld gekomen in Bangladesh. De jongen ziet er uit als een oude man. Hij heeft rimpels, holle ogen, een verschrompeld lichaam en haar op zijn rug. Volgens lokale doktoren heeft de jongen de ziekte progeria, een ziekte die een op de vier miljoen mensen treft.
Mensen met progeria worden snel ouder: „De baby ziet er totaal niet uit als een pasgeborene”, aldus een van de behandelend artsen. „Er zijn al duidelijke tekenen van ouderdom, zoals de duidelijke rimpels en de ruwe huid.”

De ouders van het ventje zijn desondanks in de wolken met de geboorte van de kleine. Zijn zien hem als een ‘wonderkind’: „We accepteren hem zoals hij is. We zijn heel blij dat we een jongetje in huis hebben. Eerder zijn we al gezegend met een dochter. Nu zijn we een gezin van er. Wat hebben we nog meer te wensen.

**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis