Redactie: Stefani Tjon A San is miss bikini 2016

“Ik ga nu eten’, is het eerste dat Mr. Suriname Soepe Koese (Muscle Camp) in de vroege ochtend van zondag zei, na het behalen zijn 5de titel bij de nationale bodybuildingkampioenschappen. De kortste man blonk uit boven de rest van het deelnemersveld in de hete Congreshal. Alleen Wendel Setropariwo, de runner-up van vorig jaar, kwam dichtbij in zijn buurt. Setropawiro (Champs Gym) eindigde ook dit jaar als tweede, derde werd Sergio Holwijn (Fitness Factory). Het werd een marathonavond voor de Surinaamse Bodybuilding & Weightliftingbond (SBWB), die meer dan 6 uren duurde. Het evenement begon zaterdag iets over 18.00 uur en eindigde rond 00.30 uur zondagochtend. De Men’s Physique contest, waaraan 30 jongemannen deelnamen, nam veel tijd in beslag. Overall was het niveau van de wedstrijden goed.
Koese betrad in de A-klasse als eerste de planken en het was al duidelijk dat hij topfavoriet was voor titel nummer 5. Nadat de andere 7 concurrenten het podium in deze klasse opkwamen, wisten velen al dat het zou gaan om Koese, die eventueel verrast zou kunnen worden door Setropawiro, Holwijn of Melvin Tolud van Dean’s Gym. De jury koos unaniem voor Koese. Hij kreeg naast de trofee en enveloppen ook een ticket naar Barbados. “Ik heb de laatste maanden veel opgeofferd voor deze wedstrijden. Een strak dieet en discipline moesten mij in shape houden’, zei Koese. Na de heerschappij van Cliff Brunswijk enkele jaren geleden, is het nu de tijd voor Koese.

image

Miss Bikini Fitness
De bomvolle Congreshal was al heet op deze avond, maar het werd nog heter toen de Miss Bikini Fitnnes-contest werd aangekondigd. De harten van het mannelijk publiek, maar ook van een deel van de vrouwen, klopten letterlijk harder toen de 8 schoonheden op het podium kwamen. Ook in deze klasse zag titelverdediger Stefani Tjon A San (Fitness Factory) er piekfijn uit, hoewel de andere dames er niet onder deden. Na de voorronde, gingen er 5 dames over naar de finaleronde. Deze waren naast Tjon A San ook Suelle Shepperd en Militia Galimo van Fitnnes Factory, Joelle Rodriguez-Issa van 4-R Gym en Genevieve Soerokromo van Steve’s Gym. Soerokromo maakte een sterke indruk in de finale en had ook veel publiek achter zich. Uiteindelijk bepaalde de jury dat Tjon A San haar titel mag behouden. Soerokromo werd tweede en Galimo derde. Shepperd eindigde als nummer 4 en Issa als 5.

image

Bron: DBS

**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis