Anoniem: Ik wil een kind en mijn vriendin niet

Ik ben Casper, ik ben al 41 jaar, mijn vriendinnetje Naomie is 36 jaar. Ik ken haar al 8 jaar. We wonen samen in haar ouderlijk huis, we hebben al een perceel samen en willen volgend jaar gaan bouwen. Ik baal en ik frustreer. Naomie vond 4 jaar geleden dat ze verder moest  studeren. Ze is nu pas over een jaartje klaar, maar ik ben klaar om de volgende stap te nemen. Kinderen.

Al mijn vrienden en broers zijn al vader. Ik ben 1 van de oudste en ik heb niets. Mijn moeder denkt dat ik onvruchtbaar ben en ze zeurt al jaren dat ze een kind van mij wil zien. Ik zeur ook al jaren om een kind. Naomie maakt grappen, weet je hoeveel vrouwen een kind van me zouden willen, zeg ik dan tegen haar. Meer uit boosheid. Ik meen het niet echt, maar dat ding frustreert me wel. En andere vrouwen worden om die reden wel steeds aantrekkelijker. Kijk ik zeg die dingen gewoon hoe ze zijn. Ik ben een man, een trouwe man, maar soms voel ik me wel een domme man.

Ik heb mijn baan, ik heb mijn geld. Ik heb haar geld niet nodig, maar zij wil eerst een vaste baan en ze wil dat ons huis dan al klaar is. En ze wil perse trouwen.  Tegen die tijd ben ik al 45 jaar. En ik wil niet maar 1 kind. Het liefst 5.

image

Soms denk ik dat Naomi me aan het lijntje houdt. Ze praat zelf nooit over kinderen, tegen andere mensen zegt ze dat ze niet perse kinderen wil. Maar tegen mij zegt ze dat ze wel wil. Laatst betrapte ik haar erop dat ze de pil slikte, terwijl ze me vertelde dat ze al was gestopt. We doen het soms veilig wanneer ze vruchtbaar is zeg maar. En ze zei toen dat ze het deed om niet ongesteld te worden ofzo. Ik weet het niet hoor, maar ik heb het idee dat ze liegt.

Ze leest FamilieNieuws elke dag, het maakt mij niet uit als ze dit leest, misschien gaat ze dan een keertje nadenken. Liever zegt ze me meteen als ze geen kinderen wil hebben dan kan ik een andere vrouw gaan zoeken want ik ga niet leven met iemand die alleen maar denkt aan haar carrière en die geen moeder wil worden. Klinkt misschien wreed, maar no mang. Ik wil kinderen. Waarom werk ik dan nog en bouw ik een toekomst?

Oja, hoe kom ik erachter of ze wel of geen kinderen wil hebben want ik heb echt geen tijd om nog 5 jaar te wachten. En zeker niet op iemand die misschien helemaal niet wil. En nog iets, waarom bepaalt een vrouw dit altijd?

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit verhaal. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs

**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis