Redactie: Dankzij “1 voor 12” kon Juryck geholpen worden aan een zeldzame aandoening

Juryck Djojopawiro (14) heeft een succesvolle operatie achter de rug. Hij leed aan een zeldzame aandoening, Carverneus Hemangioom (kluwentje van afwijkende kleine bloedvaatjes in de huid) aan zijn rechteronderbeen.
[quads id=1]
Hij is na interventie van Stichting 1 voor 12 in Nederland geopereerd. Volgens zijn moeder Mariska Kartodikromo, zal de nabehandeling nog wat tijd en kosten vergen, maar verloopt het genezingsproces goed. “De operatie is achter de rug en de nabehandeling en herstelfase kunnen starten”, zegt zij opgelucht.

Juryck zit intussen in de 1e klas van de muloschool. Zijn moeder klopte in 2015 bij de stichting aan voor hulp. “Ik heb helemaal geen pijn meer aan mijn been en ik hoop dat ik binnen niet al te lange tijd samen met mijn vrienden kan gaan voetballen”, zegt Juryck nu.

De aandoening zorgde voor een hyperkeratose (verhoorning van de opperhuid) op de huid. Dit is een proces waarbij cellen in de huid langzaam uitdrogen en afsterven. In Suriname was de operatie om deze kwaal te verhelpen niet mogelijk, waardoor de tiener naar Nederland moest voor de behandeling.
[quads id=1]

De kosten voor de operatie bedroegen bijkans Euro 40.000. Stichting 1 Voor 12 startte meteen nadat de aandoening en de kosten bekend waren, met diverse fundraisingscampagnes. Louis Vismale voorzitter van de stichting is blij met de bijdrage van de gemeenschap. “Samen staan we sterk.”

Verschillende individuen, bedrijven en organisaties hebben financieel een steentje bijgedragen. In Nederland werd Stichting 1 Voor 12 goed begeleid door Ryan Plein en zijn team van medische specialisten, genaamd Stichting Suridocs.
Bron: Starnieuws**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis