Redactie: Brandstichter op 3 plaatsen bezig geweest

De politie van de ressorten Uitvlugt en Munder kregen in de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 september via de Centrale Meldkamer (CMK) drie meldingen van pogingen tot brandstichting op drie verschillende adressen. De meldingen werden gedaan met tussenpozen van minder dan een kwartier.

De adressen werden aangedaan door de wetsdienaren. Uit voorlopige onderzoek is gebleken dat de dader flessen inhoudende brandstof heeft gegooid in de richting van de woningen aan de Jackilaan, de Ronaldlaan en de Benaresstraat. Aan de Jackilaan kwam de fles met inhoud tegen de woning aan en belandde in de buurt van een rioolput, waardoor erger kon worden voorkomen.

Aan de Ronaldlaan is de fles met brandbare stof tegen een auto gegooid. Het voertuig is gedeeltelijk aan de achterkant vernield door de ontstane brand. Aan de Benarestraat is de brandbom gegooid in de richting van de bergplaats van de gascilinder. Gelukkig is deze niet ontploft.

image

Aan de hand van verklaringen kan worden gesteld dat de drie meldingen met elkaar in verband staan. Het motief moet gezocht worden in de relationele sfeer. De wetsdienaren van de ressorten droegen de zaken voor verdere onderzoek over aan de recherche dienst van regio Paramaribo en de afdeling Kapitale Delicten die de verdachte zullen opsporen.
Bron: KPS
**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis