Redactie: 27-jarige Adrien Makenson verdronken

Het lijk van de 27-jarige Adrien Makenson is op zaterdag 24 september uit een vijver te Sophia’s Lustweg opgevist.

De politie van Kwatta deed na de melding via de Centrale Meldkamer dat een man is verdronken de plek aan. Daar aangekomen was het ontzielde lichaam reeds door duikers van de Brandweer uit het water gehaald.

Volgens verklaring van een 12-jarige bewoner was hij bezig met zijn speedboad met afstandbediening te spelen in de vijver. Op een bepaald moment kwam Adrien die arbeider is van zijn vader aanlopen. Hij hield de 12-jarige voor dat hij even zou gaan zwemmen. De jongen vroeg toen aan Adrien als hij kon zwemmen, maar kreeg op zijn vraag geen antwoord.

Adrien sprong de vijver in en na enige tijd zag de jongen alleen zijn handen boven het water uitsteken. De jongen dacht dat Adrien grapte, maar zag plotseling zijn handen niet meer. De 12-jarige sprong toen de vijver in om Adrien hulp te bieden zonder succes. De jongen snelde naar huis en stelde zijn vader op de hoogte. De brandweer werd ingeschakeld en haalde na enige tijd het lijk van Adrien uit het water.

Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk afgestaan aan de nabestaanden.**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis