Redactie: Rottweiler bijt vrouw het ziekenhuis in

De politie van Uitvlugt kreeg op woensdag 21 september melding van een geval waarbij de 91-jarige Manthorni B. aan de Mathoeralaan is aangevallen door een hond. De bejaarde is aan het achterhoofd gebeten door de hond en enkele meters gesleurd door het beest. Buurtbewoners die dit zagen gebeuren snelden de vrouw te hulp. De bejaarde vrouw heeft diepe bijtwonden opgelopen aan het hoofd. Per ontboden ambulance is het slachtoffer afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Zij is in kritieke toestand opgenomen op de afdeling Intensive Care van de ziekeninrichting.

Het slachtoffer verliet in de ochtend het bejaardencentrum waar zij woonachtig is om haar dochter die enkele straten verder woont te bezoeken. Bij die gelegenheid liep zij voorbij de woning waar de hond op het erf was. De rottweiler schoof de poort van de omrastering open en viel de vrouw aan. De agressieve rottweiler maakt de buurt al geruime tijd onveilig. De eigenares van het dier die uitlandig is vaker aangesproken door de politie om de hond op het erf te houden.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de opdracht gegeven de gevaarlijke hond te laten inslapen. De arts wacht een schriftelijke toestemming van het Openbaar Ministerie af, of toestemming van de eigenaar om over te gaan tot het doen inslapen van het beest. Deze is inmiddels verleend.
Bron: KPS**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis