Redactie: Furgel Grant was 1 van de 3 doodgeschoten rovers

“Guyanese robber killed in Suriname” en “Dead Guyanese bandit in Suriname identified as local taxi driver” zijn de koppen van twee Guyanese websites. Eén van de drie rovers die zaterdag is doodgeschoten, is herkend als de Guyanese taxichuaffeur Rodwell Wiggins. Daar maakt de site News Source maandag melding van.

Volgens de website werkte Wiggins zo nu en dan voor Oasis Taxi Service in Georgetown met een auto die van iemand anders was. Ongeveer een maand terug zagen ze hem voor het laatst bij het bedrijf.

Familie en vrienden in Guyana herkenden hem van de foto’s die zich de mislukte roofoverval circuleren op Facebook. Het is onduidelijk hoe lang Wiggins in Suriname was.

Het Regio Bijstandsteam Paramaribo reageerde zaterdagavond op een melding van een roof in een winkel aan de Anamoestraat 176 en werd door de vier overvallers onder vuur genomen. De agenten schoten terug, waarbij drie van de rovers dodelijk werden geraakt.

Een vierde ligt in het ziekenhuis. Volgens News Source is ook hij Guyanees en is hij geïdentificeerd als Derrick Raymon van Friendship, East Coast Demerara. Van de andere rover wordt gezegd dat hij de Jamaicaanse nationaliteit heeft.

Eén van de overledenen is de Surinamer Furgel Grant, die in juli 2011 wist te ontsnappen uit het Huis van Bewaring Hazard in Nickerie, waar hij een straf van vijf jaar uit zat wegens diefstal. Tijdens werkzaamheden buiten de strafinrichting bij zwembad Bikini zagen Grant, Roberto Cairo en John Monto Alegre kans te vluchten toen het begon te regenen. Sindsdien wist Grant uit handen van de politie te blijven.

Bron: DWT**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis