Redactie: Ribeiro Silva overleden

De politie van meerzorg kreeg op zondag 18 september in de middag, de melding van een verkeersongeval aan de Hadji Iding Soemitaweg in het district Commewijne.

Daar aangekomen, troffen zij een zwaar beschadigd voertuig aan, met daarin 5 inzittenden. Het betrof een grijsgelakte autobus van het merk Toyota Hiace.

Het voorlopige onderzoek ter plaatse wees uit, dat de bestuurder Djokarto met zijn voertuig reed over de H I Soemitaweg vanuit de richting Meerzorg, gaande richting De Hulp. Tijdens een inhaalmaneuvre kreeg zijn voertuig een klap band en Djokarto verloor de controle over de besturing van het voertuig. De autobus draaide om zijn as, geraakte van het wegdek, sloeg over de kop, en kwam ten slotte tegen een pand tot stilstand. De 54-jarige mede-inzittende Ribeiro Silva overleed ter plaatse. Een ingeshakelde arts stelde de dood vast.

De bestuurder en de overige drie inzittenden liepen schaafverwondingen op, en klaagden van pijn. De slachtoffers zijn per ontboden ambulance afgevoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Het stoffelijk overschot van de overledene is eveneens in beslag genomen voor obductie. De bestuurder was niet onder invloed van alcohol en is in het bezit van een geldig rijbewijs. Het rijbewijs is ingevorderd. Met de dood van Ribeiro Silva, is de verkeersbarometer landelijk gestegen naar 49.

Bron: KPS

**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis