Redactie: 14 jaar cel voor vader die zoon in bad verdronk

De vader die vorig jaar oktober zijn 4-jarige zoontje in Dordrecht in bad heeft verdronken, is maandag door de rechtbank in Dordrecht veroordeeld tot veertien jaar cel. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie.
Volgens de rechter heeft de man zijn zoontje met voorbedachten rade om het leven gebracht en is er daarom sprake van moord. Ook was hij volledig toerekeningsvatbaar en had hij tijd genoeg om over zijn plannen na te denken.

De vader had zijn zoontje en dochter een slaappil gegeven. Zijn zoontje raakte snel versuft, waarna hij hem in bad deed en verdronk. De verdachte legde zijn zoon daarna in bed en is weggegaan. Zijn dochter zat toen beneden. Ze had de pil snel uitgespuugd en haar vader liet haar uiteindelijk ongemoeid en alleen achter.

De rechtbank sprak de man vrij van poging tot moord op zijn dochter, omdat niet is gebleken of hij haar van het leven wilde beroven.

Tijdens het proces zei de officier van justitie dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan één van de ergste misdrijven die er bestaat: het vermoorden van je eigen kind.

Door: ANP
**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis