Redactie: Harvey steekt oom neer om boedelkwestie

beroving Paramaribo

De politie van Moengo heeft op zondag 11 september Harvey M. (36) aangehouden.

Harvey heeft op donderdag 8 september op de Oost-westverbinding te Perica zijn oom Louis steken toegebracht met een scherpvoorwerp. Harvey werd bij aankomst van de politie niet ter plekke aangetroffen.

De gewonde werd per ontboden ambulance van de RGD-poli afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

Harvey meldde zich op 11 september bij de politie aan en werd gelijk aangehouden. Ook het scherpvoorwerp stond hij af aan de politie. Uit het onderzoek is gebleken dat Harvey op 8 september bij aankomst thuis opmerkte dat zijn landbouwgewassen waren vernietigd. De gewassen waren uit de grond getrokken.

Hij vermoedde gelijk dat zijn oom Louis dit moest hebben gedaan. Hij vroeg de oom om rekenschap. De oom die op dat moment een eind hout bij zich had, bracht hem een slag toe op zijn schouder.

Harvey haalde het scherpvoorwerp tevoorschijn en bracht zijn oom steekverwondingen toe aan zijn rechter borst en rechter bovenarm. Een andere oom kwam tussen beiden om erger te voorkomen, maar liep ook een snijwond op aan zijn rechter wijsvinger.

De politie heeft meermalen ruzies beslecht tussen de vechters vanwege een boedelkwestie. In de maand mei was Harvey reeds door de politie van Moengo ingesloten voor bedreiging van zijn oom.

Harvey heeft bij de voorgeleiding bekend het strafbaar te hebben gepleegd. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is hij achter slot en grendel geplaatst.

Bron: KPS
**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis