Redactie: Hoe is de 27-jarige Joshua Karsiman overleden?

De Arbeidsinspectie heeft nog niet aangegeven of het dodelijke ongeval van 30 augustus in het productiebedrijf Watu te Blauwgrond, valt onder de noemer bedrijfsongeval of niet. De 27-jarige Joshua Karsiman werd die dag levenloos op de grond aangetroffen met een barstwond aan het hoofd. Het vermoeden bestaat dat hij gestruikeld is en met zijn hoofd tegen een hard voorwerp is aangekomen.

De manager van het bedrijf, Leendert Veen, zegt dat de onderneming nog geen duidelijkheid heeft gekregen van de Arbeidsinspectie, “en we willen best weten wat de uitslag is”. Hij wijst erop, dat het bedrijf heeft meegewerkt aan het onderzoek. In dit kader hebben arbeidsinspecteurs zijn medewerkers ondervraagd. “Niemand heeft gezien wat er precies met hem is gebeurd. Ze hebben hem gewoon op de grond aangetroffen”, zegt de manager. De redactie is er niet in geslaagd een reactie te krijgen van de Arbeidsinspectie.

De assistent-manager van de onderneming, Amin Chuck Abas, had eerder verklaard dat het slachtoffer vermoedelijk is gestruikeld over een ijzeren rail van een rek waarop glasplaten waren opgestapeld. Daarbij moet hij met zijn hoofd tegen een ijzeren kolom zijn gekomen. Karsiman raakte vervolgens bewusteloos en werd pas na vijf tot tien minuten opgemerkt. Karsiman was naar de plaats waar hij later werd gevonden gelopen, toen zijn mobiele telefoon overging. “Ik weet niet of hij aan het telefoneren was toen hij de val maakte. Hij mocht zich niet begeven in die ruimte”, zei Abas.

Mocht het ongeluk gerekend worden tot een bedrijfsongeval, dan zal het bedrijf volgens Veen zijn verantwoordelijkheid nemen. “Ik denk niet dat we daartegen zullen opkomen, omdat we eigenlijk één grote familie zijn, van wie sommigen zelfs in één buurt wonen. We zullen bijvoorbeeld contact moeten opnemen met de assurantie”, zegt de manager.

Bron: DWT**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis