Anoniem: Mijn nicht mishandelt en misbruikt haar kind

Ik ben Angela, ik ben 38 jaar. Ik heb geen kids. Ik was pas geleden op vakantie in Suriname. Ik logeerde bij mijn nicht op Flora. Mijn nicht is 34 jaar en ze heeft 5 kinderen. 4 jongens en een oudste dochter van 16. Een drukte van jewelste  dus. Ze heeft een vriendje maar dat is niet de vader van haar jongste.

Ik ben drie weken bij haar in huis geweest en het waren de vreselijkste drie weken van mijn leven. Als ik kon had ik al haar kinderen meegenomen naar Nederland. Mijn nicht is een verschrikkelijk mens. Ik ben met ruzie weggegaan en ik heb haar oudste dochter meegenomen. Die logeert nu tijdelijk bij een tante van ons en ik ben aan het uitzoeken hoe ik haar naar Nederland kan laten halen. Zodat ze bij mij kan gaan wonen.

De kinderen van mijn zus hebben bijna allemaal een andere vader. De jongste twee hebben dezelfde vader. die zijn 4 en 5 jaar. Gelukkig gaan ze nu naar school. Gelukkig omdat ik denk dat de juffrouw ook een beetje op ze kan letten dan. Mijn zus verwaarloost haar kinderen enorm, ze zijn de hele dag op straat tot savonds laat, soms weet ze niet eens of die kinderen gegeten hebben. Ze gaan wel naar school allemaal. Gelukkig maar, maar dat doet ze omdat ze blij is dat ze dan weg zijn. Ze klaagde wel over schoolgeld dus hopelijk laat ze ze niet thuis.

image

Ze slaat en ze schreeuwt ze, maar ik maak me eigenlijk het meest zorgen om mijn nichtje van  16. Die deed vroeger haar best maar nu begon ze het gedrag van haar moeder over te nemen, ze loopt met jongens en heeft me zelfs verteld dat ze al sex heeft met die gasten. Want ze betalen haar busgeld en geven haar geld om weave te kopen. Heel erg. Ook vertelde ze me dat ze het ook wel eens heeft gedaan met de vriendjes van haar moeder. En dat haar moeder ervan af weet. Ze was waarschijnlijk niet eens ouder dan 12 jaar.

“Uw kind in een autostoel? Waarom? Weet u dat een botsing met een snelheid van 50 kilometer per uur vergelijkbaar is met een val van 10 meter hoog? Wanneer u uw kind op schoot houdt kunt u uw kind bij een ongeval onmogelijk beschermen.

Wilt u ook uw kind veiliger van A naar B brengen? Golden Seats kan u daarbij helpen. Klik op de foto voor meer informatie.”

image

Ik heb mijn nicht geconfronteerd en ze zegt dat haar dochter altijd al leugens vertelt en dat ze brutaal is. Maar mijn ogen liegen niet. Ik zie zelf hoe het er aan toegaat. Dus na een fikse ruzie heeft ze mij en haar dochter op straat gezet. We zijn in een hotel gegaan en ik heb geregeld dat ze nu bij onze tante kan blijven.

Inmiddels heeft haar moeder gezegd dat ze bereid is om haar met mij naar Nederland te sturen. Ik wil nu alles eraan doen om het te bewerkstelligen. Ik maak me nu wel ernstig zorgen om die 4 jongens die bij haar in huis wonen. De situatie is verschrikkelijk. Mijn vriendinnen hier in Nederland zeggen dat het in heel veel creoolse huishoudens hetzelfde is en dat de mensen niet beter weten. Maar dat is toch niet zo? We moeten dat echt veranderen. Maar hoe kunnen we dit veranderen? Mijn nicht zegt dat ze prima voor de jongens kan zorgen en dat ze me aan gaat geven bij de politie als ik de kinderbescherming bel. Ik twijfel echt. Misschien moet ik de politie bellen? Maar wat dan? Wat gaat er dan gebeuren met mijn neefjes?

Maar allereerst wil ik mijn nichtje laten halen. En hopelijk kan het nog goed komen met haar. Ik werk, heb mijn eigen flatje maar ik ben wel alleenstaand. Zal het mij wel lukken? Of heeft mijn moeder gelijk en haal ik de problemen van een ander op mijn dak? Mijn moeder heeft me l gezegd dat ze me niet gaat helpen wanneer ik problemen krijg met mijn nichtje. Wat zouden jullie doen in mijn plaats?
**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis