Redactie: Webcam afplakken om ongewenste ‘gasten’ tegen te houden

Er is wel degelijk bewijs dat overheden, opsporingsdiensten en criminelen jouw webcam kunnen hacken. Als je je daarvoor wilt beschermen, kun je deze actie ondernemen om pottenkijkers buiten te houden.

Webcam afplakken
Een simpel stukje ondoorzichtige tape is al genoeg. Door de webcam af te plakken, kunnen hackers helemaal niets zien. Maar echt mooi staat het niet. Sommige gebruiken een pleister: “Die kun je er weer makkelijk af halen.” Maar dat is ook niet echt een fraaie oplossing.

De Amerikaanse FBI-directeur James Comey vindt dat iedereen zijn webcam zou moeten afplakken met tape. Het afplakken van de camera is gebruikelijk onder medewerkers van de Amerikaanse opsporingsdienst, aldus de FBI-baas. “Dat doen we zodat onbevoegden niet naar je kunnen kijken. Ik denk dat dat iets goeds is.”

Dus, wil je geen pottekijkers? Doe dan een stuk tape over je webcam.
**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis