Redactie: Cynthia Pinas verloor eergisteren haar baby

“Ik hoopte echt dat mijn baby toch even naar bovenkwam om hem te grijpen, maar ik zag mijn zoontje helaas niet meer. Ik voelde me machteloos en wist meteen dat ik mijn kind voor eeuwig heb verloren.” Dit zegt de zeer emotionele Cynthia Pinas, moeder van de ongeveer anderhalf jaar oude baby, die zondag is verdronken bij een bootongeluk op de Cotticarivier, samen met een zesjarige jongen.

image

De dertigjarige Pinas vertelt dat toen ze in het water terechtkwam zij haar kindje had vastgeklampt met haar ene hand, terwijl ze met de andere hand naar de oppervlakte probeerde te zwemmen. “Maar op een gegeven moment snakte ik naar adem en toen ik net boven water was, is de boot, die ons kwam helpen, tegen mijn hand aangekomen, waarmee ik mijn baby vasthield. Hij is toen uit mijn handen gegleden en in de diepte verdwenen”, beschrijft Pinas de laatste moeilijke momenten met haar baby.

Aangemoedigd door het moederinstinct heeft ze nog geprobeerd het kindje te zoeken, helaas zonder het gehoopte resultaat. Nog gaf ze niet op, want toen ze, boven water kwam en door anderen werd geholpen, wilde ze weer in het water springen, maar ze werd tegengehouden. “Het kindje leefde nog toen we in de diepte waren en als de baby boven het water zou komen, weet ik zeker dat mijn kind het zou redden. Dit maakt me vreselijk droevig “, snikt Pinas. Het jongetje was haar derde kind. De ontzielde lichamen van de twee slachtoffers zijn maandagmorgen geborgen en niet lang daarna begraven.

Bron: Gilliamo Orban DWT




**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis