Redactie: Vliegeren kan vliegtuigramp veroorzaken op Flora

Het oplaten van vliegers in Zorg en Hoop, met name de wijk Flora kan een vliegtuigramp veroorzaken. Behalve dat de vliegers het uitzicht van piloten tijdens het landen belemmeren, komen ze tegen de vliegtuigen aan. “Als een vlieger in een motor terechtkomt, kan dat voor een crash zorgen. We moeten waken voor de veiligheid van onder andere passagiers en omwonenden”, zegt Sherief Saboerali, waarnemend hoofd van de Luchtvaartdienst, tegen de Ware Tijd.

(Foto: Stefano Tull)

Door de schoolvakantie is het oplaten van vliegers toegenomen. Vooral aan de kant waar de vliegtuigen gewoonlijk landen zijn veel vliegers te zien. Sommige staan heel hoog in de lucht. Piloten hebben hierover de laatste tijd vaak geklaagd bij de Luchtvaartdienst, die een dringende oproep aan de samenleving heeft gedaan er op toe te zien dat er geen vliegers worden opgelaten in de nabijheid van het vliegveld.

“Als een luchtverkeersleider ons erop wijst dat één of meerdere vliegers nabij het vliegveld in de lucht zijn, sturen we de Brandweer er op af, om de mensen aan te spreken”, zegt Saboerali. Hij hoopt dat de samenleving haar medewerking verleent in het belang van de veiligheid van een ieder.

Volgens hem heeft het oplaten van vliegers tot nu toe niet geleid tot een vliegtuigongeluk. “Voorkomen is beter dan genezen en daarom zijn we nu preventief bezig, want wij krijgen elke vakantie te maken met de vliegers.” De redactie had graag ook reacties van mensen die vliegers in de omgeving van het vliegveld oplaten, maar door het slechte weer maandagmiddag waren ze er niet.

Bron: DWT**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis