Redact-ie: 33-jarige Roberto Naapo verdacht van moord op Lorenzo van Dams

Het Arrestatie Team (AT) van de politie heeft op maandag 12 september de 33-jarige verdachte Roberto Naapo alias Berto aangehouden. Roberto wordt ervan verdacht het slachtoffer Lorenzo van Dams op donderdag 18 augustus te hebben geschoten met een vuistvuurwapen.

Via de Centrale Meldkamer kreeg de politie van het ressort Munder de melding dat een slachtoffer met een schotverwonding zich bevond aan de Schimmelpenninckstraat.

Verschillende eenheden van de politie begaven zich ter plaatse en troffen Lorenzo die niet aanspreekbaar was aan met een schotverwonding in zijn zij. Per ontboden ambulance is het slachtoffer afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis, waar hij werd opgenomen.

Lorenzo is op vrijdag 9 september in de ziekeninrichting overleden. Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat Roberto op 18 augustus een kort gesprek heeft gehad met het slachtoffer, waarna hij met een vuistvuurwapen op Lorenzo schoot.

De schutter stapte in een gereedstaand voertuig met donker getinte ruiten, dat met gierende banden wegreed. Roberto is na de aanhouding overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de schutter ingesloten.

Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis