Anoniem: Ik wil een abortus

Ik ben Sandra, ik ben pas 17 jaar en ben zwanger geraakt. Ik ben pas 2 maanden. De dokter zegt dat ik binnen drie weken moet bedenken wat ik wil doen. Ik wilde eigenlijk direct een abortus.

image

Ik wil graag jullie advies omdat ik niemand heb waar ik mee kan praten. In juni ontmoette ik Jerman. Hij was op vakantie hier in Domburg. Hij is ook pas 19 jaar. Toen hij 13 jaar was, was hij ook al eens in Suriname. Zijn opa en oma wonen naast ons.  Mijn moeder kent zijn moeder heel goed. Ze waren dus buren.

de afgelopen vakantie waren we veel samen en hij was mijn eerste. Ik heb niets gebruikt en ben nu dus zwanger. Jerman is al lang weer weg en veel contact hebben we niet. Hij ziet mij niet als zijn vriendin, dat heb ik hem al gevraagd. Ik denk precies hetzelfde. Het was gewoon een vakantie liefde. Dat vond ik eigenlijk prima. Maar nu heb ik dus ontdekt dat ik zwanger ben.

Ik heb via een arts in de stad een abortus aangevraagd. Maar die heeft mij bedenktijd gegeven. Volgens de arts ben ik niet zeker van mijn zaak en hij zegt ook dat ik het moet bespreken met de vader en eventueel met mijn ouders. Aangezien ik minderjarig ben. Ik zie het niet zitten om nu een kind op te voeden. Ik wil ook niet dat iemand anders mijn kind gaat opvoeden. Als ik het mijn ouders vertel dan gaan ze niet akkoord met een abortus. Dus ik ga het ze niet zeggen. Jerman ga ik al helemaal niet vertellen dat ik zwanger ben want ik heb tegen hem gelogen dat ik aan de pil was.

Hij wil geen kind en ik ook niet. Hoe kan ik dat de arts uitleggen? Ik durf niet zo goed om naar een andere arts te gaan en ik ben ook bang om drankjes te drinken. Ik heb op het net gelezen dat er pilletjes te koop zijn om de zwangerschap af te breken. De dokter zegt dat dat gevaarlijk is om in te nemen. Ik ga volgende week weer terug naar hem en ik hoop dat hij mij gaat kunnen helpen. Ik ben echt te jong voor een kind. Ik wil het gewoon niet. Ik wil verliefd worden trouwen en dan pas een gezin hebben. Nu niet. Hoe leg ik dat uit aan de dokter?

Advies gevraagd, aub.

-Om privacyredenen zijn de namen en foto’s in het verhaal veranderd-

**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis