Redactie: kinderen van kindertehuis Campagne krijgen schoenen

Voor een doorsnee kind is zelf een schoen uitkiezen de normaalste zaak van de wereld. Maar niet voor de kinderen van kindertehuis Campagne. Vrijdag mochten 34 kinderen van dit tehuis zelf een (school) schoen uitkiezen. Op 27 augustus heeft Magical Skills van Anna Wielkens speciaal hiervoor een fundraising evenement georganiseerd in hotel Krasnapolsky.

“Wij completeren hiermee de overige organisaties die al een uniform en schoolpakket hebben gedoneerd,” zegt zij. Daarnaast vindt Wielkens dat de verzorgsters in de tehuizen de hulp wel goed kunnen gebruiken. “Mensen die hun leven, tijd en moeite geven om het kind van een ander liefdevol groot te brengen verdienen alle hulp. Ze doen mooi en dankbaar werk”. Zij is van plan om dit evenement jaarlijks te organiseren, “en steeds groter totdat elk kind, in elk tehuis, elk jaar met een nieuwe schoen het schooljaar kan beginnen.”

Silvie Campagne, eigenaresse van het tehuis, dacht in de eerste instantie dat er een grap met haar werd uitgehaald. “Wie doet dit tegenwoordig uit eigen beweging? Ik wilde het niet geloven maar ik ben er heel erg blij mee want we heb het best moeilijk,” zei ze vlak voordat de kinderen richting stad vertrokken. In totaal heeft de organisatie op de avond van het evenement, inclusief donaties van enkele weldoeners, SRD 4.200 opgehaald.

Bron: DWT
**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis