Redactie: Boulangé condooms moeten zorgen voor minder SOA’s

Onder veel jongeren is het nog steeds een taboe: veilige seks. Condoomfabrikant Durex bracht maandag de nieuwe lijn naar buiten. Dinsdag werd bekend dat het slechts om een stunt ging om jongeren te laten praten over seks. De keuze voor het aubergine smaakje lijkt wat vreemd, maar is eigenlijk heel logisch. De aubergine-emoji wordt door veel jongeren als synoniem voor het mannelijk geslachtsdeel gebruikt tijdens het appen en chatten.

Dat het nodig is om het “safe sex” bespreekbaar te maken, blijkt uit de cijfers. Nog steeds lopen veel mensen een soa op. Dat zijn seksueel overdraagbare aandoeningen. Chlamydia, herpes, genitale wratten, gonorroe, hiv, syfilis en hepatitis B komen het meest voor.

Voor sommige mensen zijn er flink wat drempels om een test te laten doen. Maar wij raden iedereen aan om zich toch te laten testen. Vooralsnog zijn jongeren tot 25 jaar, homoseksuele mannen en sekswerkers de grootste risico groep.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Stichting Lobi in Suriname.

p.s. Boulangé condooms zijn misschien niet verkrijgbaar maar Durex maakt wel condooms met andere smaakjes.

**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis