Redactie: 4-jarige in auto met ‘heroïneouders’

De politie van het Amerikaanse stadje East Liverpool, in Ohio, heeft twee schokkende foto’s op de eigen Facebookpagina geplaatst. Op de afbeelding zijn twee ouders in een auto te zien, beiden buiten bewustzijn door (wat gedacht wordt) heroïne. Op de achterbank van de auto zit een kleuter, klaarwakker en stilletjes te wachten.

De foto’s werden gemaakt nadat de politie een belletje had ontvangen over iemand die vreemd rijgedrag vertoonde. De politie kreeg het voertuig in kwestie in de gaten en zag inderdaad dat er flink over de weg geslingerd werd, waarna uiteindelijk abrupt werd geremd toen de auto bijna een schoolbus met kinderen raakte.
Toen de politie dichterbij kwam om te zien wie er in het voertuig zaten, bleek het om een man en een vrouw te gaan. De man brabbelde, knikkebolde met zijn hoofd en was bijna niet te verstaan. Volgens de agent wilde de man degene op de bijrijdersstoel, een vrouw die buiten bewustzijn was, naar het ziekenhuis brengen.

De agent meldt in het politierapport dat hij met zijn hand het voertuig inging om de auto uit te zetten, omdat hij niet wilde dat de man ervandoor zou gaan. Toen hij dat deed, zag hij opeens een jonge kleuter achter in de auto zitten. Later bleek het te gaan om het 4-jaar oude zoontje van de flauwgevallen vrouw. Uiteindelijk raakte ook de man in de auto buiten bewustzijn.

Veel mensen zijn het er niet mee eens dat de politie de foto’s heeft geplaatst. De politie zegt de foto’s te plaatsen „omdat het nodig is de andere kant van de medaille van deze verschrikkelijke drugs te tonen.” „Dit kind kan niet voor zichzelf spreken, maar we hopen dat dit verhaal andere mensen kan overtuigen om wel twee keer na te denken voordat ze dit vergif injecteren.

Het zoontje van de vrouw is overgedragen aan de kinderbescherming.**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis