Redactie: 37-jarige man loopt verwondingen op tijdens overval

supermarkt Suriname

De 37-jarige Hu Shaopa is bij een gewapende overval op zijn winkel verwond aan zijn keel. Dit gebeurde toen een van de daders schoten loste tijdens het vluchten. Het slachtoffer is per eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gebracht.

De Ware Tijd verneemt dat er operatief moet worden ingegrepen. Het slachtoffer verkeert wel buiten levensgevaar.

Shoapa en zijn vrouw wonen in het gebouw waarin de supermarkt gevestigd is, aan de Charlesburgweg ter hoogte van Sevagramweg. De vrouw verklaart aan de redactie dat zij zich tegen 20.15 uur begaf naar de woonruimte, waar hun kinderen waren. Bij terugkeer zag ze twee gemaskerde mannen in de winkel. Een van hen richtte een vuistvuurwapen op haar, terwijl de andere haar man bij de kassa in het gezicht sloeg.

De daders namen de dagopbrengst vanachter de toonbank weg en namen vervolgens de benen. Toen een van hen tijdens hun vlucht de vier schoten lostte werd niet alleen de winkelier geraakt maar ook een voertuig dat voor de supermarkt geparkeerd stond. De daders gingen met een gereedstaand voertuig met volle vaart vandoor naar de Ringweg.

De vrouw vermoedt dat de daders niet ouder zijn dan 19 jaar ondanks dat zij gemaskerd waren. Ook denkt zij dat de verdachten de zaak hebben geobserveerd voordat zij toesloegen, omdat zij precies wisten waar het geld was. Ook is het overval gepleegd op het moment dat niemand voor de supermarkt stond.

De zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitalen Delicten.
Bron: DWT**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis