Redactie: Rechtzaak Bill Cosby wordt hervat

De rechtszaak tegen Bill Cosby wegens seksueel misbruik is voorlopig vastgesteld op 5 juni 2017. Dat heeft de rechter in Norristown (Pennsylvania) dinsdag gezegd tijdens een hoorzitting.
Dat geeft beide partijen maanden de tijd zich voor te bereiden op de ongetwijfeld harde strijd over de bewijsvoering.

De 79-jarige Amerikaanse komiek is ervan beschuldigd in 2004 een vrouw te hebben gedrogeerd en aangerand in zijn huis. Het is maar een van de tientallen vergelijkbare aantijgingen door de jaren heen. Cosby ontkent iets te hebben misdaan.

Jarenlang was Bill Cosby geliefd bij een enorm publiek. De komiek maakte televisieseries en theatershows en was een geliefde acteur van veel Amerikanen. Tot er steeds meer verhalen naar buiten kwamen dat hij verschillende vrouwen seksueel zou hebben misbruikt.

Volgens de advocaten van Bill Cosby wordt de komiek gediscrimineerd door de tegenpartij en de media. “De tijd is rijp de aandacht te richten op het ontzeggen van burgerrechten aan Mr. Cosby”, staat in een verklaring aan Amerikaanse media dinsdag.

In de verklaring wordt volgens People gewezen op de vele persconferenties van Gloria Allred, de advocate die ruim vijftig vrouwen vertegenwoordigt die Cosby beschuldigen van seksueel misbruik. “Ze houdt blijkbaar meer van aandacht dan van gerechtigheid. Ze noemt zichzelf een burgerrechtenadvocaat, maar haar campagne tegen Mr. Cosby is gebaseerd op racisme en vooroordelen.”

Ook de media krijgt ervan langs. “Wanneer de media haar aantijgingen herhalen, zonder bewijs, rechtszaak of jury, dan doen we een stap terug als land en draaien we weg van het Amerika waar onze burgerrechtenactivisten zoveel voor hebben opgeofferd om te creëren.”

Door: ANP**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis