In Memoriam: Eleonora Wieland- Wondel

Eleonora Carmelita Unette Wieland- Wondel

Districkt Suriname 24 september 1950 – Almere 21 juli 2016
De begrafenis vond plaats op 29 juli 2016
(de nieuwe Ooster, Amsterdam)

Wie is zo gelukkig een goede vrouw te vinden? Zij is immers veel meer waard dan de duurste edelstenen? Haar man vertrouwt volledig op haar en het zal hem aan niets ontbreken. Zij benadeelt hem nooit, doet haar hele leven goed. Ze zoekt wol en vlas, die ze met rappe handen verwerkt. Zoals een koopman zijn handelsschepen uitzendt, zorgt zij dat zij over al het nodige beschikt, ook al moet dat van ver komen. In de vroege morgen, wanneer het nog donker is, staat zij op en zorgt dat haar gezin en het personeel kunnen eten. Alszij haar zinnen heeft gezet op een bepaalde akker, krijgt zij hem ook; met wat zij verdient, plant ze een wijngaard. Vlijtig gaat zij aan het werk, zij is met opgestroopte mouwen aan de slag. Zij merkt dat haar werk vruchten afwerpt en het is dan ook vaak nacht voordat zij gaat slapen. Snel schieten haar handen over haar spinnewiel, vaardig schikken zij het vlas. Ze staat altijd klaar om een noodlijdende te helpen; iedereen kan op haar hulp rekenen.

Zij maakt zich geen zorgen om haar gezin wanneer de winter komt, want zij heeft voor mooie en warme kleding gezorgd. Zij maakt voor zichzelf prachtige tapijten en draagt kleren van fijn linnen en prachtig gekleurde stoffen. Haar man is een gezien figuur op de plaatsen, waar recht wordt gesproken en is één van de leiders van het land. Zij maakt linnen kleding en verkoopt die en levert gordels aan de koopman. Kracht en waardigheid stralen van haaraf en zij ziet elke nieuwe dag met vertrouwen tegemoet. Uit haar woorden spreekt wijsheid en de wil om goed te doen. Zij weet precies wat in haar huishouding gebeurt en op luiheid zult je haar niet betrappen. Haar kinderen kijken tegen haar op en haar man prijst zich gelukkig en zegt: “Er zijn veel goede vrouwen, maar jij overtreft ze allemaal!” Uiterlijke schoonheid is bedrieglijk en verdwijnt; maar een vrouw, die ontzag heeft voor de HERE, verdient bewondering en lof. Haar goede daden zullen haar eer en erkenning opleveren, zelfs van hooggeplaatste mensen.
Spreuken 31:10-31

Hierbij bedanken wij alle familieleden, vrienden, kennissen, voor de hartverwarmende belangstelling, gebedsgolf, bemoedigingen, warme en lieve woorden, de bloemenzee en de vele condoleances op welke wijze dan ook tijdens de ziekte en begrafenis van onze lieve E.C.U. Wondel.
Wij wisten wel dat ze een geliefd mens was, maar zoveel betrokkenheid heeft ons gesterkt. Black beauty wij zullen je blijven gedenken, soms met een lach en soms met een traan.

De uitvaartvond plaats op 29 juli 2016 op de nieuwe Ooster begraafplaats, Amsterdam
Op vrijdag 9 september van 20:00 uur tot 05:00 uur zal de gebruikelijke siksi-wiki gehouden worden aan de Louis Paul Boonstraat 50, 1321 KC te Almere.
Op vrijdag 23 september is er een troostdienst om 19.30 uur in de Koningskerk a/d Van ‘t Hofflaan 20, 1097 EP te Amsterdam.

Namens haar weduwnaar: Charles Wieland
De kinderen:
Ruth Wondel en gezin
Sergio Zaandam en gezin
Broer en zussen:
Yvonne, Carla, Roy, Juliette, Marijke,Astrid, Sandra, Yvette. Allen met hun gezinnen. De kinderen van wijlen Genia met hun gezinnen.God zegen jullie allen.

Ruth Wondel
**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis