Redactie: “Sexdokter” Dewperkash J. opnieuw voor de rechter vandaag

De Haagse huisarts Dewperkash J. moet woensdag opnieuw voor de rechter verschijnen. De omstreden arts zou meerderde patiëntes seksueel hebben misbruikt. Volgens justitie heeft hij één van hen geprobeerd te verkrachten. Een ander slachtoffer zou hij beneveld hebben, waarna hij haar onderbroek uittrok. De huisarts werkte in huisartsenpraktijken in de Haagse wijken Loosduinen en Ypenburg.

De 50-jarige arts ging volgens justitie tussen 2006 en 2012 meerdere keren over de schreef. Zo zou hij tijdens een behandeling een jonge patiënte in haar billen en blote borsten hebben geknepen. Later zou hij ook seks met de vrouw hebben gehad en weer later zou hij zijn broek en onderbroek uit hebben getrokken en geprobeerd hebben haar te verkrachten.

Bij een andere patiënte zou de Haagse huisarts de bh en trui omhoog hebben geschoven, om vervolgens zijn eigen onderbroek en broek naar beneden te doen. Het slachoffer zou niet bij bewustzijn zijn geweest, door een benevelend drankje. Naast alle ongewenste seksuele escapades wordt J. ook verdacht van het indienen van valse declaraties.

Dewperkash J. mag sinds 2015 niet meer als arts aan het werk. Omroep West onthulde begin dit jaar al dat de arts probeerde om in Noorwegen aan de bak te komen. Notabene vijf maanden na zijn schorsing in Nederland, schreef hij een sollicatiebrief naar Noorwegen waarin hij zichzelf een geregistreerd huisarts noemde.

De huisarts stond in december vorig jaar ook al voor de rechter. Toen eiste het OM negen maanden cel tegen hem. De zaak werd toen uitgesteld, omdat er nog getuigen moest worden gehoord. Woensdag staat Dewperkash J. dus opnieuw voor de rechter.**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis