Redactie: 60 jaar huwelijk voor Ammanoellah Khan Rahman en Rasoelan Soeltan

Het diamanten echtpaar Ammanoellah Khan Rahman en Rasoelan Soeltan zijn op 04 augustus jongstleden precies 60 jaar getrouwd. Het echtpaar is erg blij met dit heugelijk feit. Maar vanwege het overlijden van een zus van mevrouw Rahman was er op die dag geen uitbundig feest. Toch wilden de kinderen en kleinkinderen met z’n allen graag dat deze bijzondere dag op een gepaste wijze werd herdacht, vertelt de jubilerende mevrouw Rahman. Afgelopen zaterdag was er “kietaab”. Het is een dankdienst volgens de regels en de voorschriften van de Islam, en daarna was er een gezellig samenzijn met de kinderen en vrienden. Amanoellah zag het levenslicht op 07 maart 1938 en Rasoelan op 25 maart 1939. Wij zijn getrouwd door tussenkomst van mijn schoonmoeder, vertelt mevrouw Rahman verder. Wij hadden elkaar nog nooit gezien.

Maar in die tijd, nu ruim zestig jaar geleden hoorde het ook zo. Je familie bepaalde met wie je moest trouwen, lacht ze. Ik ben altijd huisvrouw geweest en de zorg over onze 8 kinderen gehad. Het diamanten echtpaar heeft 6 dochters en 2 zonen. Meneer Rahman repareerde vroeger bromfietsen en later werkte hij in het bos. Volgens hun hebben ze deze mijlpaal in hun leven, hun 60-jarig huwelijk te danken aan geduld voor elkaar en vooral liefde.

Ruzie ga je altijd hebben, maar als er liefde is dan blijf je altijd bij elkaar. Wij hebben heel veel meegemaakt, goede en ook minder goede momenten, maar we hebben het samen volgehouden en tot dit punt gebracht. Het diamanten echtpaar is gezegend met 14 kleinkinderen.

Bron: DBS**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis