Redactie: Kind dood na eten blauwe kaas

Een Schots kind is overleden en twintig mensen zijn ziek geworden na het eten van blauwe kaas van het merk Dunsyre Blue. Elf van hen moesten in het ziekenhuis behandeld worden. De kaas zou besmet zijn met de E. coli bacterie, schrijft The Guardian maandag.

Een team van Health Protection Schotland (HPS) heeft onderzoek gedaan naar de uitbraak en concludeerde dat alle betrokkenen door dezelfde E. coli bacterie besmet waren. Ze hadden ook allemaal de blauwe schimmelkaas van fabrikant Errington Cheese gegeten.

Voor veel kaasliefhebbers is blauwe kaas het hoogtepunt van de kaasplank. Maar ook hartige gerechten, sauzen en dressings worden extra lekker met blauwe kaas. Ook hier in Suriname gebruikt men steeds vaker blauwe kaas.
**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis