Redactie: Abigail over de dood van haar vriend Jermo Monsels

De redactie van DWT schreef: “Ik kom zo”, waren de woorden van de twintigjarige Jermo Monsels toen hij vrijdagavond bij zijn vriendin Abigail Mook wegging. Geen van beiden had kunnen vermoeden dat dit zijn laatste woorden tegen haar zouden zijn. Zijn lijk is zondag door een paar aan de Fransje Gomesstraat in Paramaribo-Noord gezien en het alarmeerde de politie. Voor de nabestaanden is het een raadsel wat hun broer, vriend, neef en kleinzoon is overkomen.

(Foto: Facebook)

De familie hoorde zaterdagochtend dat het witte Noah busje waarmee hij vrijdag rond half negen was vertrokken, bij een winkel aan de Jozef Israëlstraat geparkeerd stond. Familieleden hebben het voertuig opgehaald, maar dat het daar stond was echter geen reden om aangifte te doen van vermissing. De familie dacht dat de wagen hem weer in de steek had gelaten en dat hij die daarom had achtergelaten.

Toen zijn vriendin hem vrijdag niet zag terugkeren heeft ze voortdurend naar zijn mobiel gebeld. Maar hij nam niet op. Ook zaterdagochtend bleven haar oproepen onbeantwoord. Later bleek het toestel uitgeschakeld. Op een adres op Geyersvlijt waar de redactie de familie heeft gesproken was hij vaak, maar hij verbleef meer bij zijn vriendin.

Toen Abigail op Facebook zag dat een lijk van een man was aangetroffen, gekleed in een zwarte trainingsbroek, ging zij ernaartoe. Ze herkende hem direct, nog met dezelfde kleding waarmee hij vrijdagavond van huis was vertrokken. Direct daarna deed de familie aangifte van vermissing. Maar van de politie heeft zij nog niets bevestigd gekregen.

Tante Claudine Promes omschrijft haar neef als iemand die liefdevol was, geen ruzie zou maken en geen vijanden had. “Het is echt hard”, treurt Promes. “Hij was grappig en altijd vrolijk. Hij nam altijd wat mee naar huis voor zijn zoontje (4) als hij naar huis kwam”, herinnert zijn vriendin zich.

Bron: De redactie van DWT**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis