Redactie: Remi Vijzelman weer op vrije voeten

Remi Vijzelman (67), directeur van Integra Marine & Freight Services, is door de politie in vrijheid gesteld. Hij was eerder in de week door de politie in verzekering gesteld wegens poging tot doodslag. Zo verneemt de Ware Tijd uit politiekringen. Ook een advocaat die overigens niet betrokken is bij deze zaak bevestigt de invrijheidstelling. Dinsdag reed Vijzelman op het Nieuwe Havencomplex meerdere keren met zijn voertuig hard in op de auto van Benito Kerdijk, terwijl Kerdijks vierjarige zoon in de auto zat.

De auto liep enorme schade op. Het latere slachtoffer ging Vijzelman achterna, nadat laatstgenoemde zijn auto aan de Domineestraat van achteren had aangereden maar was doorgereden. Op het havencomplex confronteerde hij de verdachte en plaatste zijn auto zodanig dat Vijzelman niet kon wegrijden. Vijzelman gebruikte echter zijn eigen auto om Kerdijks voertuig als een bulldozer uit de weg te rammen. De politie werd ingeschakeld, waarna Vijzelman werd opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld wegens poging tot doodslag.

Tijdens zijn verhoor verhoor verklaarde hij uit vrees te hebben gehandeld. De verdachte zei te vermoeden dat hij met een rover te doen had die het op hem had gemunt. Vijzelman ontkende ook het voertuig aan de Domineestraat van achteren te hebben aangereden. De benadeelde heeft zijn aangifte bij de politie ingetrokken, na een nieuwe auto en een financiële compensatie van de dader te hebben gekregen. Vijzelman is daarna in vrijheid gesteld. Een advocaat zegt desgevraagd, dat het niet ongebruikelijk is dat ook in gevallen van verdenking van poging tot doodslag verdachten voorlopig in vrijheid worden gesteld. Meestal in gevallen waar het slachtoffer geen lichamelijk letsel heeft opgelopen.

“In zulke gevallen worden de belangen van alle betrokken partijen afgewogen en kan het Openbaar Ministeries instructies geven tot invrijheidstelling, indien inverzekeringstelling niet meer noodzakelijk is voor het onderzoek”, zegt de jurist. Als taxichauffeur heeft Kerdijk er volgens de advocaat niets aan, als door zijn aangifte de verdachte in het gevang blijft, en hij geen auto heeft om zijn broodwinning te continueren. “Als de man een nieuwe auto krijgt en financieel ook flink gecompenseerd is, heeft opsluiting van Vijzelman voor hem geen enkele zin. Het ligt nu aan het Openbaar Ministerie of ze de verdachte wil vervolgen omdat hoe het ook zij met zijn handelingen de rechtsorde ernstig is geschonden”, voegt de advocaat eraan toe. Vooralsnog is het onduidelijk of het Openbaar Ministerie deze zaak aan de kantonrechter zal voorleggen.

Bron: DWT
**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info[email protected] en wij publiceren het gratis