Anoniem: Het schandelijk geheim van mijn broer en mijn tante

Hallo lezers, ik ben Lucia. Ik ben 33 jaar en ik woon samen met mijn tweelingbroer Ewald in Zaandam. We zijn heel close. Onze moeder is 9 jaar geleden overleden en een vader hebben we nooit gekend. Niet dat we ons dat kunnen herinneren. Onze moeder is plotseling gestorven dus we hadden niet eens tijd om haar te vragen naar onze vader.
Ik heb een vriendje, hij heeft een eigen huis en ik ben regelmatig daar. Mijn broer heeft elke maand wel een nieuw vriendinnetje. Hij is echt een macho kerel. Alle vrouwen houden van hem en hij maakt ook gretig (misbruik) gebruik daarvan. Mijn vriend is vaker in het buitenland. En dan slaap ik gewoon thuis bij mijn broer. Ik heb geen zin om alleen in zijn grote huis te slapen, dan pak ik mijn spullen en ga dan naar mijn eigen huis. Dus ook zo kwam ik een paar maanden geleden plotseling thuis.

Ik zag dat mijn broer bezoek had. Hij was in de slaapkamer met iemand. Kennelijk had hij niet gehoord dat ik thuis was gekomen want ik hoorde dat hij druk bezig was met iemand op bed. Iets wat ik vaker had gehoord hoor. Maar nu hoorde ik echt wel twee bekende stemmen. Ik stond letterlijk met mijn oor aan zijn deur te luisteren. En jawel, ik hoorde duidelijk de stem van mijn tante in zijn kamer.

Ik bleef stilletjes in mijn kamer en besloot ze te bespioneren tot ze ‘klaar’ waren. Mijn kamer is boven aan de trap en vandaar uit kan ik in de keuken kijken. En toen zag ik mijn broer in de keuken met onze tante. Het jongste zusje van mijn moeder. Ik zag mijn broer onze tante ook nog op de mond kussen voordat ze samen de deur uitgingen.

Ik werd misselijk, ziek en onpasselijk. Mijn broer deed het met zijn zijn eigen vlees en bloed. Mijn tante is nota bene ook nog getrouwd. En ze heeft kinderen. Onze nichten en neven. Mijn tante is ook nog eens veel ouder. Ze is bijna 50! De hele nacht heb ik niet geslapen. Die hele week heb ik geen oog dicht gedaan. Ik zag telkens die zoen van ze. Ik ben daarna bij mijn vriend gaan slapen en ben eigenlijk niet meer terug naar huis geweest.

Ik ben kotsmisselijk geworden van mijn broer. Ik snap niet hoe hij zoiets kon doen. Ik vraag mezelf steeds af of ik het niet verkeerd gezien heb. Misschien is er een andere logische verklaring? Maar nee, mijn oren en ogen liegen niet tegen mij. Ik weet echt niet wat ik moet doen. Ik ben zo teleurgesteld in hem. En ook in mijn tante. Ik wist wel dat ze smerig was, maar dit had ik niet van haar verwacht. Juist moest ze voor ons klaarstaan als een soort moeder. Ik denk telkens aan mijn lieve moeder. Ze zal echt zo ongelukkig zijn. Ik ben blij dat ze dit niet mee hoeft te maken.

Zal ik Ewald zeggen wat ik heb gezien of moet ik het gewoon zo laten? En wat zeg ik tegen mijn tante? Ik stond op het punt om haar man te bellen en het te zeggen. Maar misschien was het gewoon 1 keer. Maar misschien doet zij het altijd al met Ewald?

Ik moest even mijn verhaal met jullie delen want ik geloof nog steeds niet wat ik twee maanden geleden heb gezien. Hoe zal ik dit aanpakken? Want ik wil echt mijn broer niet kwijt door te bemoeien in zijn priveleven. Mijn tante is niet zo belangrijk, maar ik moet dit bespreken met mijn broer. Hij moet weten dat ik het weet. En ze moeten ermee stoppen. Anders vertel ik het echt wel aan mijn oom.

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Maar u kunt op onze Facebook pagina uw mening, advies of power delen. Het kan zijn dat u de schrijver en of andere personen in dezelfde positie kunt helpen. Heeft u zelf een verhaal dat u met ons wilt delen. Laat het ons weten. Wij plaatsen het, uiteraard anoniem, op onze website.
**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis