Redacties: Hindoes willen niet naar Islamitische scholen

image

De eerste islamitische school in Den Haag rekent ten onrechte op Hindoestaanse leerlingen. De twee religies gaan niet samen en onder Hindoestaanse ouders is geen interesse voor een islamitisch-hindoestaanse school.
Dat zegt voorzitter Desh Ramnath van de Hindoe Raad Nederland (HRN) in het AD. Er is volgens de Raad geen draagvlak voor de school.

De HRN heeft dan ook bezwaar tegen de goedkeuring die het ministerie van Onderwijs aan de nieuwe school heeft gegeven. Moslims en hindoes zijn ook niet te vergelijken, vinden zij. ,,Ze denken anders over de positie van de vrouw, over homoseksuelen, over kleding en over voeding. Dat leidt tot spanningen.”
**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis