Redactie: Manager Insel Air verdacht van verduistering

Een manager van de luchtvaartmaatschappij Insel Air op Sint Maarten wordt verdacht van het verduisteren van 100.000 Amerikaanse dollar. De politie op het eiland doet onderzoek naar de zaak meldt The Daily Herald. De manager, die wordt aangeduid als A.H., en een voormalige medewerker zouden opzettelijk het bedrag hebben weggesluisd. De vermissing kwam aan het licht na een interne audit door een externe auditors.

image
Op het hoofdkantoor van Insel Air op Curaçao kreeg men twee maanden geleden al lucht van de zaak waarop werd besloten het interne onderzoek uit te laten voeren. De bevindingen van de onderzoekers toonden aan dat het bedrag werd vermist, waarop de manager op verlof werd gestuurd en de medewerker ontslagen.
De directie van de maatschappij heeft nu een directe aanklacht ingediend bij de politie.
A.H. is vertrokken naar de Dominicaanse Republiek vertrokken en de medewerker is verdwenen. Op dit moment is er nog geen uitleveringsverdrag tussen Sint Maarten en de Dominicaanse Republiek, maar via Nederland – dat onder andere de belangen op Justitie behartigt – is dat wel mogelijk.
**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis