Redactie: Ik kan nog steeds niet geloven dat hij er niet meer is’

“Hij heeft vanmorgen in zeer vrolijke stemming het huis verlaten. Hij was een rustig type en ik had geen problemen met hem. Ik kan nog steeds niet geloven dat hij er niet meer is”. Antoinette Karsiman-Paiman, reageert geschokt op de tragische dood van Joshua Karsiman (27 jaar), de jongste van twee zoons, als gevolg van een ongeval. Dat had plaats bij het productiebedrijf Watu N.V, een dochteronderneming van Lincoln, aan de Josephina Samson Greenstraat, waar hij voorman glassnijder was.

image

(Foto: Stefano Tull)

Amin Chuck Abas, assistent-manager van Watu zegt dat de man is gestruikeld over een ijzeren rail van een rek voor glas. Daarbij heeft hij zijn hoofd tegen een ijzeren kolom gestoten en een barstwond aan het hoofd opgelopen. Het slachtoffer raakte vervolgens bewusteloos. Abas zegt verder dat andere medewerkers Karsiman pas na vijf tot tien minuten hebben zien liggen achter glazen ruiten. “De arbeiders hebben niets gehoord, bijvoorbeeld een schreeuw”, zegt de assistent-manager.

Karsiman was naar de plaats waar hij later werd gevonden gelopen, toen zijn mobiele telefoon overging. “Ik weet hiet of hij aan het telefoneren was toen hij de val maakte. Hij moest zich wel niet begeven naar die plek.”Arbeidsinspecteurs die zich zijn gaan oriënteren konden aan de bedrijfsleiding nogniet zeggen of wat gebeurd is kan worden aangemerkt als een bedrijfs- of werkongeval.

Zowel John Courtar, waarnemend inspecteur-generaal van Arbeidsinspectie als een andere deskundige, wil liever het onderzoeksresultaat afwachten. Abas zegt dat het de eerste keer is dat zich een ongeval met fatale afloop binnen het bedrijf heeft voorgedaan. De onderneming zal de begrafeniskosten dekken.

De arbeider werkte circa drie jaar voor Lincoln. “Hij was een rustige jongen en als er problemen waren, kwam hij altijd bij me”, zo typeert Abas de omgekomen medewerker. Na het ongeval heeft het bedrijf de deuren voor de rest van de dag gesloten.

Bron: DWT

Gilliamo-Orban/
**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected]