Redactie: Drama op het havencomplex

Wat als een simpele aanrijding aan de Domineestraat begon, eindigde in een levensgevaarlijk drama. Oscar Kerdijk zegt aan de krant ‘De Ware Tijd’ dat hij dinsdagmiddag in het stadscentrum van achteren werd aangereden, maar dat de veroorzaker gewoon doorreed. Het achtervolgen en aanspreken van de doorrijder heeft hem echter bijna zijn leven en dat van zijn vierjarige zoon gekost. “Dit is poging tot moord”, uit een ooggetuige tegenover de krant.

image

(Foto: Actionnieuws Suriname)

De afdeling Public Relations van de Politie bevestigt dat er zich een incident heeft voorgedaan, maar kon nog geen uitgebreide informatie verstrekken. De afdeling weet wel zeker dat er (nog) niemand is aangehouden.

Na de aanrijding aan de Domineestraat is Kerdijk gestopt om te kijken of zijn auto schade heeft opgelopen, waarna hij de veroorzaker meteen achterna is gereden. “Ik ben hem achterna gereden om te kijken waar hij naartoe gaat”, zegt Kerdijk. Ook onderweg probeerde hij de veroorzaker tot stoppen te dwingen, maar dat is niet gelukt. Uiteindelijk ontmoetten de twee elkaar op het Havencomplex.

Kerdijk stapte meteen uit zijn auto, maar de veroorzaker weigerde uit te stappen. Terwijl hij in zijn auto zat, zou hij een vuurwapen tevoorschijn hebben gehaald en aan hem hebben getoond. “Toen ben ik meteen van zijn auto weggestapt”. Intussen probeerde het slachtoffer samen met omstanders de politie in te schakelen. Ook parkeerde Kerdijk zijn auto als blokkade voor die van de veroorzaker, zodat deze niet nog eens kon wegrijden.

Dit kon de veroorzaker echter niet tegenhouden. Terwijl Kerdijk en zijn zoon in de auto zaten, reed de veroorzaker hard in op diens auto. De benadeelde stapte vervolgens woest uit, maar de veroorzaker was nog niet klaar. Hij trok weer even naar achteren ramde nog eens in op de auto. “Die man wilde me doodmaken. Als ik niet uit de weg gesprongen was, mi ben dede. A man rij mi wagi panya, terwijl a boi fu mi ben de ini en ete”. Toen hij de auto eenmaal uit de weg ‘gedozerd’ had, reed hij rechtstreeks zijn bedrijfsgarage in en kwam niet meer naar buiten.

Meerdere bronnen bevestigen dat het gaat om Remy Vijzelman, bedrijfsleider van Integra Marine & Freight Services. De politie kon dat echter niet bevestigen. De krant heeft Vijzelman via zijn secretariaat ook niet kunnen bereiken voor een reactie. Intussen zou de veroorzaker al door de politie zijn verhoord en verklaard hebben dat hij uit vrees heeft gehandeld. Hij vermoedde namelijk dat Kerdijk hem wilde beroven.

Bron: DWT

**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis