Redactie: Zoveel bacteriën zitten er in je flesje water!

Even snel je waterflesje vullen met water uit de kraan omdat je zo’n dorst hebt. We doen het allemaal en soms gebruiken we het flesje voor weken omdat we het goed afspoelen onder de kraan en denken dat dit genoeg is. Maar is dit wel echt genoeg en kunnen we het niet beter weggooien? Waar deze onderzoekers zijn achter gekomen worden we niet heel erg blij van.


Het lijkt een top idee, je plastic waterflesjes of een bidon kopen en deze meerdere malen bijvullen met water. Je zou ook denken dat het beter is voor het milieu, toch? Helaas is dit niet helemaal waar. Onderzoekers van Treadmill reviews hebben namelijk onderzocht hoeveel bacteriën er eigenlijk op zo’n hergebruikt waterflesje zitten. Ze onderzochten flesjes die een week lang door atleten zijn gebruikt. Het resultaat was zacht gezegd shockerend.

De onderzoekers bekeken het drinktuitje van de flesjes en kwamen erachter dat drinken uit een bijgevuld waterflesje even vies is als likken aan het speeltje van je hond. Miejee!!

Op het drinktuitje van een waterflesje werden ongeveer 300.000 bacteriën gevonden en op het smerigste flesje zelfs 900.000 bacteriën. Je zou het bijna niet kunnen voorstellen maar op je even een beeld te geven: Dit zijn meer bacteriën dan op een gemiddelde toiletbril zitten. Nu vraag je, je natuurlijk af hoe dit kan? Elke keer als je een slok uit het flesje neemt blijven er bacteriën uit je speeksel aan het flesje hangen. Dit is zelfs gevaarlijk volgens de onderzoekers. Want meer dan de helft van de bacteriën kunnen schadelijk zijn.

Het is aan te raden om je flesje regelmatig te vervangen en als je het wilt hergebruiken om het dan bijvoorbeeld in de vaatwasser te stoppen.

Bron: trendviraal
**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis