Redactie: AZP krijgt vijf beademingsapparaten van Grassalco

De schenking van vijf beademingsapparaten door Grassalco vrijdag aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) komt op een moment waarop het aantal patiënten dat aan de beademing moet, toeneemt. Het staatsmijnbouwbedrijf schonk de apparaten na bemiddeling van de minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen, onder wie Grassalco valt, en minister Patrick Pengel van Volksgezondheid.

Het AZP had behoefte aan nog elf apparaten, waarvan ze nu dus vijf van Grassalco heeft gekregen. Het bedrijf heeft aan de aanschaf 65.000 US dollar uitgegeven. Het AZP zoekt sponsoring voor nog vijf beademingsapparaten. De directeur van het ziekenhuis, Antoine Brahim en het hoofd van de afdeling Intensieve Zorg, Navin Ramdhani, konden bij de officiële overdracht hun geluk niet op.

In een presentatie aan en rondleiding voor Grassalco-directeur Sergio Akiemboto en minister Pengel heeft Ramdhani in details de situatie uitgelegd. De afgelopen tien jaar is er een constante stijging van honderden patiënten waar te nemen. De verwachting is dat het komend jaar bijkans 1200 patiënten ter verpleging opgenomen zullen worden, die gebruik zullen maken van een beademingsapparaat. Brahim zegt dat het ziekenhuis voor enorme uitdagingen staat, voornamelijk op financieel gebied.

Brahim en Ramdhani zeggen dat ondanks de moeilijke situatie, het ziekenhuis vooral niet van plan is genoegen te nemen met minder dan de top kwaliteitszorg die het moet bieden. Er zal hoe dan ook een oplossing moeten komen. Bij de overhandiging van de apparaten vrijdag heeft Akiemboto toegezegd dat het AZP altijd mag aankloppen en dat in overleg met het bedrijf en de aandeelhouder altijd een manier gezocht zal worden om te helpen. Hij heeft de gelegenheid aangegrepen om het bedrijfsleven op te roepen, om de gezondheidssector financieel te ondersteunen.

Bron: DWT**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.