Redactie: Diego M. reed Leshley Ellis dood

politie Paramaribo

De bestuurder van de wagen die op 9 augustus de 52-jarige voetganger Leshley Ellis heeft overreden, is aangehouden door de politie van Flora. Ellis is kort na aankomst in de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis overleden. Diego M. was na het overrijden van Ellis doorgereden, zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

Aangezien Diego M. na de aanrijding was doorgereden en door de politie achterhaald moest worden, is hij als verdachte van een misdrijf aangemerkt. Een veroorzaker van een aanrijding die doorrijdt, dient zich volgens artikel 4. van de rijwet binnen vier uren aan te melden op het dichtstbijzijnde politiebureau.

Diego M is na de aanrijding door de politie opgespoord. Zijn rijbewijs is toen ingehouden. Hij verklaarde dat hij iets, dat op een zak leek, op de weg had zien liggen. Toen hij dichterbij genaderd was, merkte hij dat het om een mens ging. Hij kon niet meer uitwijken en reed over de persoon heen. De wagen waarin hij reed, was voorzien van donkergetinte ruiten en het vermoeden bestaat dat zijn zicht hierdoor belemmerd is geworden.

Hangende het verdere onderzoek is hij nader verhoord. Diego is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten, meldt de Public Relations van de politie.

Bron: Starnieuws**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.