Redactie: Politieman in de bak voor mishandeling politieman

politie Suriname

Een politieman die ingedeeld was bij het Arrestatie Team (AT) is in de tweede week van augustus aangehouden en in verzekering gesteld wegens zware mishandeling van een collega. Het AT-lid had op 12 juni in Nieuw Nickerie samen met een militair zijn collega mishandeld na een aanrijding.

De mishandelde politieman was veroorzaker van de aanrijding. De Ware Tijd verneemt dat beide politiemannen onder invloed waren van alcohol. De mishandelde politieman liep verwondingen in het gelaat en een schouderfractuur op.

Op een filmpje, in bezit van de redactie, is duidelijk te zien dat er bloed komt uit de neus en mond van de mishandelde politieman, die aanvankelijk op de grond ligt. Vervolgens staat hij op en gaat slingerend en grof uitscheldend op het tweetal af en blijft aandringen dat hij (weer) wordt geslagen door hen. Uiteindelijk gaat hij slingerend naar zijn auto en rijdt weg. Het slachtoffer was voor enige tijd opgenomen in het ziekenhuis. Na ontslag uit het ziekenhuis kreeg de zaak intern weer de nodige aandacht.

De politie, die de mishandeling tegenover de Ware Tijd bevestigt, wil vanwege het onderzoek niet in details treden. Vernomen wordt dat de mishandelde agent, die tevens veroorzaker was van de aanrijding, buiten functie is gesteld. De afdeling Onderzoek Politie Zaken (OPZ) is belast met het verdere onderzoek.

Bron: DWT**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis