Anoniem: Hij denk dat ik niet weet dat hij uitloopt

Ik wacht tot ik genoeg geld heb en ga dan weg! Deze gedachte houdt mij sterk. Ik ben Jaleeza, ik ben nu ongeveer 3 jaar met Peter een Duitser. We wonen in Den Bosch. Ik ben hier gekomen om te studeren. Ik ben Surinaams, hij heeft me geholpen met mijn papieren. Ik heb hem ontmoet toen hij op vakantie was in Su 5 jaar geleden. Hij kwam regelmatig naar Su voor zaken.

Ik wist dat hij in Suriname meerdere vriendinnen had maar ik ben toch met hem omgegaan. Niet omdat hij geld heeft, maar omdat hij me echt behandelde als een princes. Dat doet hij trouwens nog steeds. Peter is een zakenman. Hij doet zaken hier en in Suriname. Zo heb ik hem ook ontmoet via mijn werk toen. Ik was accountmanager. Hij was meteen onder de indruk van me en hij vond me anders dan de anderen. Hij wilde dat ik de moeder van zijn kinderen zou worden, dus heeft hij mij genomen als zijn vrouw. 1ste vrouw zeg maar. Want ik ben niet dom en ik verbeelde mij niets.

Hij denkt dat ik niet weet dat er anderen zijn. Ik weet hoe mannen zijn, hij is niet anders dan andere mannen. Maar hij kan me wel hogerop brengen. Dus ik blijf met hem om economische redenen. Ik ben nu eindelijk zwanger van ons eerste kind. Een zoontje. Ik wil dat hij met me trouwt. En dat ik rechten ga krijgen. Ik heb teveel moeten doorstaan om hem nu zomaar te laten. Teveel moeten slikken. Ik weet dat hij regelmatig afspreekt met anderen en gezellig uitgaat. Hij was zelfs laatst met een groep vrienden en vriendinnen op vakantie naar Ibiza. Maar ik speel dom. Ik wil geen ruzie. Ik wil geen spanningen in huis. En al helemaal niet nu ik zwanger ben. Want zoals ik al eerder zei. Hij behandelt mij verder goed. En hij houdt van mij op zijn manier. Waar ik wel bang voor ben zijn die ziektes. Dus ik was echt opgelucht dat ik ‘clean’ was toen ik me 2 maanden geleden moest testen. Nu ik zwanger ben wil ik niet dat hij me aanraakt.

Aan de ene kant gaat hij vreemd en aan de andere kant zie ik wel hoe gek hij op mij is. Hij is zo blij met zijn zoon. Heel de dag speelt hij met mijn buik. Maar het lijkt alsof ik gewoon geen gevoel voor hem heb. Met mijn studie gaat het goed, ik doe een online studie en ik help hem met de zaak. Dat gaat heel goed, hij zegt dat ik de enige ben die hij vertrouwt. Als hij in Su is regel ik alles vanuit hier. Ik regel zijn geldzaken, doe de inkoop. Ik doe alles. Mijn salaris, daar kom ik niet aan. Dat is mijn appeltje voor de dorst. Dat weet hij niet.

Voor de buitenwereld zijn we een glamourkoppel. Hij pronkt met mij en stelt mij aan iedereen voor als zijn vrouw. Ik zie die jaloerse blikken van die vrouwen, maar wat mij betreft mogen ze hem hebben als ik klaar met hem ben. Ben ik een Gold digger? Misschien wel ja, maar als hij trouw was dan zou ik voor altijd met hem blijven en hem niet kapot willen maken. Maar ik vind: Je hebt me mooi uit Suriname gehaald om me te beledigen tegenover andere vrouwen. Ik weet dat ze over me kletsen. Maar ik slik het gewoon. Ik wacht gewoon af. Plaatsen jullie je aub in mijn positie, wat zouden jullie doen? Deze man gaat zijn hele leven voor mij en zijn zoon betalen. Ik haat hem niet ofzo. Maar ik regel gewoon mijn toekomst. Hij gaat het niet voelen. Hij heeft geld zat. Als ik in Suriname was gebleven dan zou ik het nooit zo ver hebben geschopt. Maar ik kan niet mijn leven lang blijven met een man die verslaafd is aan andere vrouwen. Echt niet.

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Maar u kunt op onze Facebook pagina uw mening, advies of power delen. Het kan zijn dat u de schrijver en of andere personen in dezelfde positie kunt helpen. Heeft u zelf een verhaal dat u met ons wilt delen. Laat het ons weten. Wij plaatsen het, uiteraard anoniem, op onze website.**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.