Redactie: Brielle is gisteren begraven

Vijf salvo’s zijn op twee momenten gelost ter ere en afscheid van Franklin ‘Brielle’ Waterval gisteren op de begraafplaats Hodi Mihi Cras Tibi van uitvaartondernemer Henry Hennep. Hij heeft er geen pasklaar antwoord op. “Ik vind het erg en betreur het. Ik heb de schoten ook gehoord. Maar wat doe je? Je ziet niet wie ze lost.” Het ene salvo was toen de stoet richting het graf liep en het andere nabij het graf zelf.

Op de vraag aan Hennep of hij dit niet had kunnen voorzien gezien het feit dat ‘Brielle’ is omgekomen door een vermeende liquidatie zegt de begrafenisondernemer: “Moet je de familie weigeren? Dit kan je niet voorkomen, anders zou je bij elke begrafenis de recherche erop af moeten sturen.” Fleurig gekleed in het paars hebben de naaste familie afscheid genomen van de ondernemer Waterval zoals hij is neergezet door de dominee. Op de eerste drie rijen zaten de families Waterval en Linger – van vaders- en moederskant van de overledene, tezamen met de twee dochters die Waterval achterliet.

(Bekijk de video voor een korte impressie van de beri)

Al bij de ingang werden bezoekers welkom geheten door heren, gekleed in driedelig pak met paars onderhemd. Het valt eenieder op als een dame met een jongetje van ongeveer drie jaar op haar arm gevolgd door drie volwassenen de aula komt binnenlopen. Een dame die dicht bij de journalist zit, fluistert dat het een buitenbeentje is met wie de overledene jarenlang een relatie heeft gehad en bij wie hij een zoontje heeft verwekt. Samen met het jongetje dat gekleed is in een driedelig zwart pak met een lichtblauw overhemd met vlinderdas loopt zij naar het lichaam dat is opgebaard in een witte kist die niet open is, maar waarvan het deksel voor een deel van glas is.

 

Als de dienst ten einde is en personen weer in de gelegenheid worden gesteld om afscheid te nemen, stuurt de ‘buitenvrouw’ haar zoontje met iemand anders om voor de laatste keer afscheid van zijn pa te nemen. Het verdriet maakt plaats voor plezier wanneer de dragers op de tonen van Bazuinkoor met drum met de kist dansen. De danspassen van de dragers wisselen elkaar af. De drageman van Hodi Mihi Kras Tibi worden ondersteund door collega’s van Marius Rust. Het lichaam wordt begeleid naar het graf dat is opgetrokken in de vorm van een huis.

Bron: DWT
**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.