Redactie: Australische vrouw van 63 bevallen van eerste kind

baby gevonde

Een vrouw uit de Australische staat Tasmanië is op 63-jarige leeftijd voor het eerst moeder geworden. Daarmee is ze de oudste ‘kersverse moeder’ ooit in het land. De baby werd op 1 augustus na 34 weken zwangerschap geboren via een keizersnede, zo meldt Yahoo News.

Na jaren van mislukte IVF-procedures werd de vrouw uiteindelijk zwanger met behulp van een embryo afkomstig van een buitenlandse donor. De moeder, wier partner 78 jaar is, en haar dochter herstellen nu in een ziekenhuis in Melbourne van de bevalling.

Hoe mooi het ook is voor de moeder, niet iedereen is even enthousiast over het nieuwtje. Zo liet de Australische verloskundige Michael Gannon via Twitter blijken de bevalling van de vrouw ‘waanzin’ te vinden.
Tegenover The Herald Sun was ook professor Gab Kovacs van Monash University kritisch. Volgens hem weigeren ‘verantwoordelijke’ IVF-klinieken vrouwen boven de 53 jaar te behandelen, omdat die leeftijd het „eind van een natuurlijke zwangerschap” zou markeren: „Dat kind moet de komende twintig jaar in de gaten worden gehouden, en de mogelijkheid bestaat dat ze dat niet eens haalt. Onze lichamen zijn niet gemaakt om na onze zestigste nog kinderen te krijgen.”
**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.