Redactie: 43-jarige man op Uitvlucht neergestoken om fiets

De 43-jarige Brian W. liep in de avond van donderdag 18 augustus enkele steekverwondingen op.

De politie van Uitvlugt deed na een telefonische melding van een steekpartij op de kruising van de Tabiki- en de Asidonhopostraat de plek aan voor onderzoek.

Daar aangekomen werd Brian die niet aanspreekbaar was met steekverwondingen liggend op het wegdek aangetroffen. Volgens het voorlopige onderzoek is gebleken dat het slachtoffer bevriend is met de verdachte Henry.

Henry nam zonder toestemming van Brian zijn fiets weg. Brain ging toen naar de woning van Henry en vroeg naar zijn fiets. Henry weigerde het rijwiel af te staan. Hij pakte toen twee stenen, gooide die naar Brian en miste.

Brian liep weg en ging naar de winkel. Tijdens het afrekenen, werd hij door Henry die hem achterna was gegaan met een scherp voorwerp gestoken. Brian rende de winkel uit en zeeg neer op het wegdek.

Henry maakte zich toen uit de voeten. De politie trof Henry in de directe omgeving op het wegdek aan met een steekverwonding. Er werd ook een hooivork besmeurd met bloed aangetroffen en in beslag genomen. Het vermoeden bestaat dat Henry door een derde persoon moet zijn aangevallen met de hooivork.

Beide gewonden zijn per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Brian is in kritieke toestand opgenomen op de afdeling Intensive Care.

Henry, van wie de longen doorboord zijn ligt onder politiebewaking op de 2e etage. Zijn situatie is stabiel. De politie van Uitvlugt is belast met het verdere onderzoek.**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.