Redactie: 18 maanden oude Emmanie Melvin heeft dringend onze hulp nodig

We hadden u al vertelt over Emmanie Melvin. De 18 maanden oude jongen die geboren is met een afwijking waarbij een gedeelte van de hersenen buiten het hoofd groeit.
Felicia Melvin, de moeder van het jongetje geeft aan dat het kindje een Surinaamse vader heeft maar dat de relatie kort na de bevalling van Emmanie kwam te beëindigen. “Hij vertrok met de noorderzon en sindsdien heb ik niets meer van hem vernomen” zegt de moeder.


Moeder Felicia zegt dat haar zoon een operatie moet ondergaan waarbij de hersenen weer in de schedel geplaatst zullen worden. Deze operatie is in Guyana niet mogelijk waardoor zij is doorverwezen naar Trinidad & Tobago om deze ingreep uit te voeren. De kosten liggen echter veel te hoog waardoor er nog geen uitvoering hieraan kan worden gegeven. De artsen in Trinidad hebben een offerte van TTD 400.000 doen uitkomen wat ongeveer neerkomt op USD 60.000.

Doordat dit bedrag te hoog is en er in eigen land geen hulp te vinden is, hebben enkele kennissen in Guyana haar geadviseerd hulp te zoeken bij Stichting 1 VOOR 12 in Suriname.
Stichting 1 VOOR 12 die met dit geval werd geconfronteerd heeft er onmiddellijk werk van gemaakt om binnen haar netwerk en via de media op zoek te gaan naar hulp voor dit kindje.
Nadat het geval van kleine Emmanie via de media werd gepubliceerd hebben diverse individuen en organisaties een helpende hand toegereikt. Zo hebben de neurochirurg dokter Kort en het AZP aangeboden de operatie uit te voeren voor een gereduceerd bedrag van omgerekend USD 3500. Ook vliegmaatschappij FlyAlways van de heer Jhauw heeft retourtickets aangeboden om de mensen te halen vanuit Guyana naar Suriname en terug.

Louis Vismale de voorzitter van 1 VOOR 12 geeft aan dat er in totaal USD 5000 nodig is om dit kindje volledig te kunnen helpen. Dit bedrag is inclusief alle logistieke benodigdheden zoals verblijfkosten en nazorg voor het kindje gedurende een periode van 1 maand.
“Wij zullen trachten dit bedrag via een campagne die vandaag van start gaat op te hoesten” zegt Vismale.
Voor donaties kunt u terecht bij Stichting 1 VOOR 12 aan de Van Sprangweg # 8 te Saron.
De operatie staat gepland voor 25 augustus 2016 en Stichting 1 VOOR 12 hoopt voor die tijd dit bedrag bij elkaar gebracht te hebben.

Bron: GFC Nieuws en Stichting 1 VOOR 12

**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.