Anoniem: Zal mijn studie mijn huwelijk verpesten?

Goedemiddag allemaal. Ik wil graag wat advies van jullie. Ik wil ook graag anoniem blijven dus ik zal mezelf maar even Chitra noemen.
[quads id=1]
Ik ben 25 jaar en getrouwd, ik heb nog geen kinderen. Het is al 8 jaren dat ik geslaagd ben van de Mulo school. Ik had altijd al een wens om verder naar school te gaan en iets voor mezelf te gaan doen. Mijn moeder was een alleenstaande vrouw met 4 kids waarvan ik de oudste ben. We hadden het niet breed, dus helaas kon mijn moeder mijn verdere scholing niet permitteren. Ik moest maar gaan werken. Ik werkte om te sparen voor mijn verdere studie maar intussen leerde ik, Jai, de prins van mijn dromen kennen en ik werd verliefd.

We trouwden en gingen samen een nieuw leven leiden. Ik mocht van hem niet werken. Binnen in mezelf had ik daar veel verdriet van. Want dat betekende dat ik mijn droom niet tot werkelijkheid kon brengen. In het begin was het heel moeilijk om mijn man dit uit te leggen. Hij begreep niet wat ik miste. Hij snapte niet waarom ik verder moest studeren. Hij vond dat hij voor mij moest zorgen. Ik nam het hem niet kwalijk dat hij zo dacht. Maar hij had het financieel ook niet zo goed. Hij heeft veel schulden die hij tot nu toe niet heeft kunnen betalen. Maar hij zorgt goed voor mij. Jai doet alles voor mij. En hij geeft mij zijn alles. Maar omdat ik toch zelf wil studeren heeft hij toch ingezien dat dat alleen mij gelukkig zal maken. Hij houdt zoveel van mij dat hij akkoord is gegaan. Hij heeft mij zelfs al ingeschreven.

Maar nu dus mijn probleem:
Ik voel dat ik hem teveel onder druk heb gezet. Hij heeft mij dan wel ingeschreven, maar ik vrees dat het veel te zwaar voor hem gaat zijn. Hij gaat het financieel niet aankunnen en dan komt nog erbij dat ik minder tijd ga hebben voor hem en voor ons leven samen. Ik ben bang dat hij nu ongelukkig gaat zijn doordat ik mijn droom ga volgen. Ik ben bang dat mijn huwelijk eronder gaat lijden. Hij zegt dat hij extra gaat werken, maar ik kan het niet aanzien om hem zo te zien hosselen voor mij. Daarom ben ik nu ook druk met solliciteren. Ik zoek een part time job, maar tot nu toe zonder goed resultaat. Maar dan stress ik weer, stel je voor dat ik word aangenomen. Hoe ga ik het kunnen combineren met mijn studie en huwelijk. En what about het huishoudelijk werk? Als vrouw heb ik toch huishoudelijke verplichtingen thuis? Ik ben echt helemaal door de war. Wat moet ik doen? Moet ik toch studeren en riskeren dat mijn huwelijk en leven met Jai achteruit gaat. Of moet ik kiezen om gewoon huisvrouw te blijven en mijn man voor mij te laten zorgen zoals hij dat altijd heeft gedaan?
[quads id=1]
Ik wil graag jullie advies want ik wil mijn man niet teleurstellen omdat ik een droom heb.
Chitra

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.