Redactie: 10-jarig meisje in Kenia opgegeten door leeuw

Een 10-jarig Keniaans meisje is op brute wijze vermoord door een leeuw. Ze werd eerder deze week uit het rieten huisje van de familie gesleurd en in het bos opgegeten.

Dat meldden lokale media. Het gebied in de provincie Kilifi County wordt al langer geteisterd door een groep leeuwen en hyena’s die uit een natuurpark zouden zijn ontsnapt.

De aanval gebeurde rond 3 uur ’s nachts lokale tijd. De familieleden van het meisje schrokken wakker van een schreeuw. “De leeuw glipte ons huis binnen, pakte haar met zijn tanden en rende het bos in”, vertelde de opa van het slachtoffer aan het Keniaanse weekblad The East African.

Pogingen om haar te redden, waren vruchteloos, aldus de opa, omdat de leeuw hen probeerde aan te vallen als ze dichter bij kwamen. “Buren die het schreeuwen hadden gehoord, stonden ons bij met pijl en boog en machete’s. Maar inmiddels was het beest al in de struiken verdwenen en hoorden we ons meisje niet meer schreeuwen.”

De politie en de Kenya Wildlife Services (KWS) voegden zich later bij de zoektocht, maar vonden uiteindelijk de resten van het slachtoffer kilometers van het huis vandaan.

Het is niet voor het eerst dat er iemand in dit gebied ten prooi valt aan een leeuw. In een nabijgelegen dorpje werd onlangs een 14-jarige jongen bij klaarlichte dag aangevallen. Volgens een lokale politicus, Stanley Kenga, leeft de bevolking in angst wegens de ontsnapte beesten. Het KWS zegt een team te hebben opgezet om de beesten te lokaliseren en gevangen te nemen.**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.