Redactie: Zwangere vrouwen moeten Miami vermijden

De gouverneur van Florida, Rick Scott, heeft bekendgemaakt dat vijf recente besmettingen met het zika-virus plaats hebben gevonden in South Beach, een deel van Miami Beach. Van de vijf gevallen zijn drie geen inwoner van Miami Beach. Ze zijn alle drie recent in Miami Beach geweest: een inwoner van New York, iemand uit Texas en iemand uit Taiwan.

Vanwege de besmetting worden zwangere vrouwen afgeraden naar Miami Beach te reizen. Verder handhaven de CDC, de Amerikaanse Centra voor het Opsporen, Behandelen en Voorkomen van ziekten de waarschuwing voor Wynwood, het kunstdistrict van Miami. Dat was de eerste wijk op het vasteland van de VS waar werd vastgesteld dat muggen het zika-virus verspreidden.

De CDC zegt dat het voor zwangere vrouwen en hun partners mogelijk beter is om de hele county waarin Miami ligt (Miami-Dade) voorlopig niet te bezoeken. Florida was al begonnen met besproeiingen met bestrijdingsmiddelen in een poging de muggen uit te roeien die het virus verspreiden.

In februari heeft President Obama het Congres om 1.9 miljard dollar gevraagd voor de bestrijding van het zika-virus, maar de stemmen daarover staakten en er zijn geen besluiten genomen voordat het Congres met vakantie ging.
**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.